Costa del Silencio

Japp, vi bor alltså här, Costa del Silencio. I södra delen av Teneriffa. En mycket lugn men trivsam liten stad. Finns lite smårestauranger, lokala pubar, supermarkets etc. 

Vårt komplex heter Balcon del Mar, och ja det är det också. För om vi bodde högre upp i byggnaden så hade vi haft i princip en trampolin rakt ner i havet. Högre än det högsta hopptorn. Men nu bor vi på bottenplan och får besök av en del ödlor och kackerlackor. Inte många (1 ödla och 3 kackerlackor på 2 veckor) så vi klagar inte. Uteterassen är stor! Nån fin liten soffa och nätt liten rabatt med diverse plantor i. Lagom stora för att barnen inte ska kunna riva upp dom när dom hämtar varsin spade på morgonen för att gräva lite ;)

Man hör vågorna och surr från flygplan om dagarna. En fin kombination tycker jag. Flygplatsen (den södra då givetvis) är inte långt härifrån. Men tillräckligt långt för att man inte ska störas av den. Leva säger titta flygplan mamma, woow, ungefär 20 ggr på en dag.

Allt golv i lägenheten är, liksom i de flesta lägenheter i Spanien, klinkers. Skönt, lätt att svabba. Vi har ett sovrum för oss alla fyra, mys! Å ett stort badrum med duschkabin, bidé (kanske d bästa att tvätta fötterna i ever) och en toalett då givetvis, jobbigt läge annars..

Bardisk o tvättmaskin i köket som är öppet intill vardis med skrivbord, dator och bäddsoffa samt köksbord. Standardutrustning i hyffsat skick. Vi bor billigt. 380 euro i månaden och el ingår samt poolområde, vatten och utomhusstäd (som man vanligtvis får bet extra för).

Och hur går det för barnen? Jovars, Leva lever i trots och badar i stora poolen på trappan ist för barnpoolen trots upprepade försök att få henne att lyda och Leon han är bara glad för det mesta. Så det flyter på. Inte så himla mkt för barnen att göra här men vi sysselsätter oss. Lite bättre i Los Cristianos, ska kika på lägenheter där till dec. Är dock lite dyrare men det ska vi nog klara av!

Vi äger ingen tv, winning!!!
 
För sebastian går det fin på jobbet, det rullar på ;) Tar en bärs å nån snaps till lunchen, som vardagsmat för spanjorerna.. Så han är mer än nöjd ;)

Nu är det sovdags för barnen (ja dom somnar sent här, eftersom alla barn är ute på kvällen då det är svalt (ca 25 grader då). Om dagarna har vi ca 30 grader och sol. Börjar bli lite molnigt och lite kyligare om kvällarna här nu men d gör inget, svensk sommar på ett ungefär!

Hörs imorrn, hasta luego amigos!

         

Kommentera här: