Internet på Teneriffa

Ojojoj vad vi har kämpat med att skaffa internet till hemmet. Eftersom jag studerar på distans och även arbetar lite genom datorn så är det högst relevant att jag har en uppkoppling till hands. Skönt också när barnen sover middag att sitta och arbeta då. 
 
Vi letade runt och frågade överallt. Det är svårt sa någon, välkommen till 80-talet sa en annan. 
 
Hur blev det då?
 
Vi band upp oss med Vodafone. Ett års bindningstid, där man kan låsa abonnemanget (mobilt bredband) i 6 månader om man besöker sitt hemland eller är borta från Teneriffa ett tag. Det kostar 25 euro/mån. Då ingår 5 gb. Sticker man över detta så går det helt enkelt lååångsamt. Det försvinner inte. 
 
Ett annat alternativ, om man inte vill binda sig, är att skaffa Lebara (spanskt kontantkort med spanskt mobilnr) och en smartphone om man ingen har. Då kan man enkelt ladda upp telefonen (500 mb - 10 euro) allt eftersom man använder upp sitt internet. Man kopplar alltså telefonen till datorn och kopplar upp sig på det sättet. Detta alternativ är lite dyrare om man använder mkt internet. 
 
Ungefär såhär mkt gör man av med när man surfar:
e-postmeddelande: 10 kb
En MP3 låt: 5 mb
Ett skype-samtal på 10 min: 7 mb
Surfa på hemsidor i ca 60 min (beroemde på vad du gör då givetvis men bara läsa lite) 20 mb
Strömma musik på Spotify i ca 60 min. 100 mb
Strömma en hyrfilm i DVD-kvalitet: 700 mb +
 
Det går alltså 1000 kb på 1 mb och 1000 mb på 1 gb :)
 
Som ett lite tips!
Ska ni köpa mobiltelefoner, surfplattor eller övrig elektronik gör det inte i marknadsstånd eller i småbutiker (speciellt Los Cristianos) då de har en tendens att sälja billiga kopior som går sönder efter några ggr. 
ex. vi köpte en leksakshund till vår dotter på marknad billigt (en sån som skäller och hoppar) dagen efter hade den tappat ett ben, ett öra och hoppade eller skällde inte längre...Hon är 2 år och kan kanske inte behandla leksaksvovvsingar på bästa sätt men den borde tåla mer än tre-fyra korta kast i backen kan man tycka ;) 
 
Worten (finns i Las Chafiras och i Adeje tror ja) säljer mobiler så får man koppla upp abonnemang eller kontantkort till dom, dom är ungefär likvärdiga Media Markt (som finns i Santa Cruz i norr). Finns även en man i en mindre butik bredvid Worten i Las Chafiras. Han är poppis och säljer billiga elprodukter som han servar i butiken om de går sönder. Han ger dock bättre pris till spansktalande. Likt alla spanjorer. Så vill ni handla billigt. Lär er spanska och pruta :)
 
 

Kommentarer:

1 Magnus:

Oj, låter ju hur skönt som helst! Vi har varit på väg att flytta till Teneriffa flera gånger, men alltid fegat ur i sista stund. Nu får vi nog vänta tills vi är pensionärer... Men vi har iallafall en lägenhet på Teneriffa, så det känns ju som att vi "nästan" bor där!

Svar: Ja det är ett stort steg att ta. Väl framme känns det som att det är det bästa man nånsin gjort! Om vi inte passat på nu så hade vi nog också fegat ur. Kändes som precis rätt tillfälle. Var ligger er lägenhet? Brukar ni vara här ofta?
Redo för världen!

2 Magnus:

Vår lägenhet ligger vid Mercadona i Las Americas. En etta med balkong mot havet. Vi köpte den i våras, har bara hunnit vara där en sväng i somras. Men vi tänker komma ner så ofta vi kan!

Svar: Härligt! Otroligt bra läge! :) Vi letar lite i Los Cristianos, att hyra så vi kommer närmare stranden bl.a. för barnens skull. /Jessica
Redo för världen!

Kommentera här: