Åh nu är vi i Sverige

Hej alla!
 
Ursäkta att jag inte skrivit på lääänge. Vi är åter i Sverige. Tog beslutet efter att insett att ekonomin precis går runt. Man arbetar mycket, barnen kostar mycket (då förskolan är så pass dyr som ca 500-600 euro/mån för våra två om man ska ha privat, bara hört dåligt om de "vanliga"). Hyran låg på ca 700 euro/mån och lönerna ligger på omkring 1000-1200 euro/mån. och då arbetar man 6 dagar i veckan. Då har vi inte räknat in att vi hade en bil som gick på 250 euro/mån för hyra och sen bensinen. och så mycket billigare är det inte att leva där. Vi tyckte det inte riktigt var värt det. 
 
Sen var det givetvis även längtan till våra nära. Vi saknade hemma. 
 
Kan såhär i efterhand säga följande:
Tiden på ön var den finaste på länge. Vi träffade många fina människor och fick vänner för livet. Vi fick ett band i familjen som inte går att beskriva. Jag har fått nya värderingar och stressen i livet är inte som förr. Nu lever jag! Det är underbart!! Vi kommer garanterat att åka ner igen, på semester! 
 
Till er som funderar på samma sak. GÖR DET! Även om det inte slutar som ni tänkt er så är det en upplevelse som förhoppningsvis bara för gott med sig!:
 
Jag bidrar gärna med råd och tips till er som vill, märker att det fortfarande är en hel del som läser. Kommentera gärna, jag hör av mig!! Kikar in då och då. 
 
Till alla som följt vår resa, tack! Och lycka till i livet, vare sig ni väljer äventyr eller inte. Livet i sig kan ju vara ett äventyr det med, man måste inte befinna sig i värmen för att vara lycklig. Värmen kommer alltid inifrån! 
 
Ta hand om varandra!  <3
 
Ps. jag kommer finnas på en annan blogg framöver. uppdaterar med info inom kort.