Förskola mm

Barnomsorgen på Teneriffa. 
 
Barnomsorgen är dyr. En tjej jag pratade med betalar nu 327 euro/mån för sin son på 6 månader. Det blir rätt mycket om man har flera. Detta gäller då den spanska förskolan. Sen tillkommer matkostnad. 
 
Vet att svenska skolan här i Los Cristianos tar ca 250 euro/barn om man har två där. Men sist jag kollade med dom ville de inte ta in barn under 6 år. De sa att det blir för mkt jobb och personal för barn med blöjor, som man måste hjälpa i trappen osv.. Minst 3 år hade jag hört och han påpekade det också men dom verkade inte direkt muntra på att ta in våra barn.. Har man jobb via Sverige tror ja det var billigare, man fick ngn rabatt då. Men tror man betalar maten på sidan av här också. 
 
Hört att de skolor som är kostandsfria, alltså inte privata, är snäppet hårdare och inte alls trevliga (enligt svenskar i olika forum på nätet). Vet en kille som är 4 år som går i spanska skolan i Los Cristianos (han är svensk) och det verkar funka fint. Det är plikt för att gå från 3 års ålder. Då är det kostnadsfritt, tror man betalar maten dock. Skolorna här är omringade av galler och höga staket. Polisen står och väntar när barnen blir hämtade och när barnen lämnas. Men det känns tryggt, fast ser inte så trevligt ut kanske. Tycker nästan det borde va lite så i Sverige också på vissa ställen. 
 
Ersättningen för att vara hemma med barn är 400 euro/månad. Föräldraledigheten är bara 3 månader (45 dagar) om jag minns rätt.. Så det är inte som i Sverige, men där betalar vi ju hög skatt och det gör man inte här! :)
 
Våra glada pluttar får vänta lite med inskolning här. De får leka med barn i parken och sv kyrkan etc. så länge!
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: