Norra Teneriffa

Ljuvliga norr
Vi har varit ute och strögat som min sambo säger så fint ;) i vår fina bil (en äldre merca som är högerstyrd haha) Va upp i norr en sväng. Längs vägen från Las Chafiras var det mestadels torrt med lite småbyar. Åkte förbi flygplatsen. När vi närmade oss Santa Cruz så blev det lite grönare och större byggnader, höghus vid vattenkanten på klippor uppenbarade sig. Galet fint är det! Har inte hunnit upptäcka allt för mkt än men norra delen so far:
 
Puerto de la cruz
Vi har endast åkt in som hastigast här, men kommer att besöka denna delen igen! Så himla grönt och vackert är det här om man jämför med andra delar av ön.
 
Santa Cruz
Huvudstaden. Här finns hamn som kan ta dig lite till exempelvis Gran Canaria för ca 11 euro/tur ca 45 min tur. Massa shopping och inte mkt turister (om man jämför med södra delen)  Här ligger bl.a. Media Markt, Ikea och andra större kedjor som vi svenskar är bakanta med. Vädret sägs vara ostadigare.och det kan regna en del. Blev lite chockad över att gå där nu och se att de säljer mössor, vinterjackor, skor etc. Men verkar som det blir kallare där. Fick ett otroligt positivt intryck!
 
För att komma till Ikea i norr: Följ motorvägen mot La Laguna (sväng av mot La Laguna till höger och åk över motorvägen på en bro. Detta efter en vägg full med lampor i alla möjliga förger har uppenbarat sig på vänster sida. Sen är den ca 5 min bilresa inåt och sen kommer ett köpcentrum och ett stort Ikea på vänster sida av vägen. Finns MC Donalds här med som kan användas som riktlinje Vi åkte vilse några ggr. Skulle inhandla en matstol till grabben då detta är omöjligt att fixa under 100 eurp annars, vi har iaf inte hittat ngn. Men till slut så! Finns även ett Ikea i Las Chafiras i södra delen. Detta är bara ett beställningsvaruhus dock. Man åker dit, betäller varorna för min 20 euro och hämtar efter en dag ca. 
 
     
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: